Vinkkejä virtuaalisessa rajakaupassa asiointia varten

Kuten kaikki muukin, myös rajakaupat ovat siirtyneet nykyään verkkoon, mikä on tehnyt niitä hyödyntävien asiakkaiden elämästä huomattavasti helpompaa. Mikäli rajakaupat ovat sinulle jo valmiiksi tuttuja ja asioit niissä aina käydessäsi ulkomailla, voivat virtuaaliset rajakaupat tarjota sinulle vieläkin enemmän. Suurin osa ihmisistä on hoitanut ostoksiaan verkossa, eivätkä virtuaaliset rajakaupat eroa paljoa tavallisista verkkokaupoista. Niihin kuitenkin liittyy omia piirteitään, joihin pääset tutustumaan tässä artikkelissa.

1.Löydä parhaita tarjouksia

Moni rajakaupoissa asioiva tietää, että rajakaupat hyödyntävät tarjouksia houkutellakseen asiakkaita. Jos saa kaupasta 3 Coca-Cola tölkkiä 5 hintaan, asiakas kokee tehneensä hyödyllisen ostoksen ja tietää säästäneensä rahaa. Aina tarjoukset eivät kuitenkaan ole kovin hyviä, joten sinun on tutkittava eri tarjouksia huolella, ennen kuin teet päätöksesi. Verkossa asioidessa on hankalampi päätyä impulsiivisiin ostoksiin kuin paikan päällä, mutta samalla saattaa erehtyä tarjouksen hyödystä, sillä tuotetta ei näe omin silmin. Kannattaa siis tutustua erilaisten rajakauppojen tarjouksiin ja myös niiden toimitusmaksuihin, mikäli aiot tilata tuotteita suoraan kotiovellesi.

2.Vertaile eri rajakauppojen laatua

Samalla, kun tutustut rajakauppojen tarjousten sisältöön, huomaa myös sivustojen laatu ja toimivuus. Mikäli vaikuttaa siltä, ettei sivusto toimi kunnolla tai se on hidas, ei ostostenkaan tekeminen tule onnistumaan odotetulla tavalla.

Kuten aina verkosta tilatessa, kannattaa myös lukea muiden asiakkaiden arvosteluja, jolloin tietää itsekin, mitä odottaa. Heikot arvostelut heijastavat verkkokaupan huonoa laatua, eikä silloin kannata kiinnittää huomiota vain hyviin tarjouksiin. Valitettavasti on olemassa myös verkkokauppoja, joiden kautta ihmisiä yritetään huijata. Pidä siis huolta omasta turvallisuudestasi. Maksaessakin kannattaa valita mahdollisimman turvallinen maksutapa varmuuden vuoksi.

Esimerkiksi Sjoppii.fi on eräs laadukas ja turvallinen rajakauppa, joka toimii Saksan rajalla.

3.Vertaile hintoja

Rajakaupassa asioidessa pitää myös vertailla kaupan hintoja oman maansa hintoihin ja varmistaa, että tarjouksista varmasti hyötyy. Jos kotimaan hinnat eivät eroa virtuaalisen rajakaupan hinnoista tarpeeksi paljon, ei ostosten tekemisestä hyödy tarpeeksi. Olennaista siis on, että löytää rajakaupan, jonka tuotteiden hinnat ovat halvempia kuin kotimaassa. Tämä onkin yleensä se, mikä ajaa ihmiset ostamaan mieluummin rajakaupassa; ostosten yhteydessä tulee säästäneeksi rahaa, mikäli osaa löytää oikeanlaisen kaupan ja tarjoukset.

4.Tilaa noudettavaksi tai kotiovelle

Kun tilaa tuotteita rajakaupasta, pitää olla huolellinen sen suhteen, mihin tuotteet toimitetaan. Yleensä voi valita joko noutavansa tilaamansa tuotteet fyysisestä rajakaupasta tai tuotteet voi myös tilata omalle kotiovelleen. Tuotteiden noutaminen on tietenkin ilmaista, mutta toimituksesta joutuu yleensä maksamaan pienen summan. Varmista siis, että hyödyt ostoksestasi toimituskuluista huolimatta.

Parasta on se, että rajakauppojen toimitus on yleensä erityisen nopeaa, sillä kauppa sijaitsee maan rajalla, josta ne on helppo kuljettaa rajan toiselle puolelle. Asiakas voi siis yllättyä palvelun nopeudesta.

5.Ongelmatilanteissa ota yhteyttä asiakaspalveluun

Mikäli virtuaalisessa rajakaupassa asioidessaan kohtaa ongelmia, pitää heti ottaa yhteyttä kaupan asiakaspalveluun, sillä sinua autetaan yleensä mielellään. Rajakauppojen asiakaspalvelijat ovat erikoistuneet nimenomaan rajalla tehtäviin ostoksiin, joten heidän asiantuntemuksensa tulee auttamaan sinua tilanteessa kuin tilanteessa. Usein rajakaupoissa joustetaan, mikäli esimerkiksi tuotteiden noutamisen kanssa tulee ongelmia matkasuunnitelmien äkillisten muutosten takia.

Hyötyykö rajakaupoista?

Jos virtuaalisia rajakauppoja osaa hyödyntää oikein, ne tekevät elämästä helpompaa ja halvempaa. Toki pitää osata vertailla erilaisia rajakauppoja ja tarjouksia, jotta hyötyy kaikkein eniten. Yleensä ihmiset luottavat muutamaan hyvään rajakauppaan, jotka tarjoavat aina hyvää palvelua ja nopean toimituksen. Tärkeintä on se, että säästät rahaa ja näet vähemmän vaivaa ostostesi kanssa, sillä fyysisessä rajakaupassa asiointi voi muuten olla rasittavaa.