Eurojackpot

Eurojackpot on monikansallinen jättipottipeli. Huippupalkinnot ovat 10 miljoonasta 90 miljoonaan euroon. Eli huomattavasti enemmän kuin esimerkiksi kotimaisessa Lotossa sekä Vikinglotossa. Eurojackpotia pelataan Suomen lisäksi monessa muussa maassa; Saksassa, Norjassa, Alankomaissa, Tanskassa, Italiassa, Espanjassa, Virossa, Sloveniassa, Islannissa, Latviassa, Kroatiassa ja Liettuassa Tehtäväsi on valita 5 päänumeroa väliltä 1 – 50 sekä kaksi tähtinumeroa väliltä yhdestä kymmeneen. Eurojackpotissa voi pelata myös perjantaijokeria ja perjantailomatonnia.

Eurojackpotin peliaika loppuu viikoittain Suomessa perjantaisin klo 20.00, ja sen jälkeen arvotaan oikea rivi. Arpajaisten tulokset julkaistaan Eurojackpotin verkkosivustolla noin kello 22.00, ja tuloksia voi tarkastella Eurojackpotin tulossivulla. Pelaamisen seuraavalle kierrokselle on mahdollista arvonnan jälkeen yöllä klo 1:00. Jokainen Eurojackpot-rivi maksaa 2,00 euroa, eli yhden rivin hinta on puolta enemmän kuin kotimaan Lotossa.

Lottohuuma

Vaikka Eurojackpot ja Veikkaus Lotto ja Vikinglotto ovat identtisiä tietyllä tapaa, niiden välillä on myös eroja. Esimerkiksi Eurojackpotissa voittomahdollisuudet ovat pienemmät kuin Lotossa ja Vikinglotossa.

Toisaalta lottoa pelaavat ihmiset eivät ole koskaan olleet huolissaan siitä, onko heidän voittomahdollisuutensa yksi miljoonasta vai yksi kymmenestä miljoonasta. Tämä on yksi loton hienoista ominaisuuksista. Ihmiset hullaantuvat niin paljon jättipottien, kuten Mega Millionsin, Powerballin ja Eurojackpotin, tarjoamiin fantastisiin rahamääriin, että mieleen tulevat talot, ulkomaanmatkat ja muut tavalliset mammonat. Mielessä harvemmin pyörii todennäköisyydet.

Näin voit osallistua Eurojackpotiin

Eurojackpot sisältää kaksitoista voittotasoa. Jättipotti jaetaan kaikkien pelaajien kesken, joilla on kaikki viisi numeroa oikein sekä molemmat euronumerot. Pääpotti on minimissään 10 milj. euroa. Mikäli kukaan ei satu saamaan kaikkia numeroita oikein, jättipotti siirretään seuraavaan arvontaan, kunnes sen enimmäisarvo on 90 miljoonaa euroa.

Helpoin ja turvallisin tapa pelata Eurojackpotia on ostaa kuponkisi verkossa, sillä ne tallennetaan verkkotilillesi ja tarkistetaan automaattisesti. Sinulle ilmoitetaan välittömästi, jos voitat, ja voittorahat hyvitetään tilillesi nostettavaksi tai käytettäväksi tulevien kuponkien ostamiseen.

Voit osallistua Eurojackpotiin myös täyttämällä kupongin valtuutetulla myyjällä, kuten kioskissa. Voit rustata kupongin kioskin tai huoltoaseman nurkassa. Sitten annat kassalle kuponkisi ja saat tositteen, jossa ilmoitetaan pelinumerosi ja arvonta (tai arvonnat), jossa lippusi on hyväksytty. Sinun on säilytettävä lippusi, sillä se toimii todisteena voitoistasi, mikäli siis voitat. Omistusoikeuden todistamiseksi on tärkeää allekirjoittaa lipun kääntöpuolelle. Jos kadotat lippusi ja joku muu yrittää lunastaa palkinnon, tämä toimii todisteena siitä, että olet lipun valtuutettu omistaja. Tästä on kuitenkin monenlaista käytäntöä käytännössä.

Eurojackpot tehnyt monesta suomalaisesta miljonäärin

Vuosien mittaan Eurojackpotin pääpotit ovat menneet 103 suomalaiselle yksityishenkilölle. Siilinjärven kaikkien aikojen suurin potti vuonna 2019, noin 92 miljoonaa euroa, jaettiin esimerkiksi 50 pelaajan kesken. Yhteensä Suomi on saanut palkintorahoja yli 720 miljoonaa euroa.

Elokuussa 2019 Siilinjärvellä 50 hengen ryhmä voitti Suomen suurimman jättipotin paikallisessa K-Supermarket Herkkupadassa. Loimaalla 90 miljoonan potin voittajien selvittäminen kesti lähes kolme kuukautta. Viiden henkilön ryhmä voitti suurimman mahdollisen Eurojackpot-palkinnon.

Tampereen Lielahdessa sijaitsevasta K-Citymarketista ostetulla kupongilla tienasi lähes 87 miljoonaa euroa voittoa. Voittajan yksityisyyden suojaamiseksi Veikkaus ei ole julkistanut lisätietoja. Vuonna 2014 espoolainen eläkeläinen teki uuden ennätyksen potin suuruudessa. Hänellä ei tuolloin ollut suuria ajatuksia siitä, miten hän käyttäisi rahat. Jos hän olisi voittanut nuorempana, hän sanoi ostaneensa saksalaisen DKW-auton.

Kymmenen SKS Toijala Worksin työntekijän ryhmä voitti päävoiton hetken mielijohteesta pelatussa pelissä. Kukin heistä pystyi voittamaan noin 5,7 miljoonan euron arvoisen potin vain reilun 4 euron sijoituksella. Työpaikalla oli voiton aikaan käynnissä työehtosopimusneuvottelut. Vuosia myöhemmin Veikkaus haastatteli keski-ikäistä miestä, joka oli irtisanoutunut työpaikastaan aivan kuten niin monet muutkin voiton jälkeen.

Potit ovat huimia

Eurojackpot-palkintopotti kasvaa progressiivisesti, mikä on monille kasinopelaajille tuttu asia. Aina ei tietenkään ole 90 miljoonan jättipotti, mutta jos kukaan ei voita jättipottia, potti kasvaa kasvamistaan, kunnes joku onnekas lyö rahoiksi. 90 miljoonan euron Eurojackpot-voittoja on maksettu joitakin kertoja, joista kaksi on mennyt Suomeen.

Tšekki, Puola ja Saksa ovat maat, jotka ovat voittaneet 90 miljoonan euron Eurojackpot-jättipotin. Vaikka voittajia on vähän, suomalaiset ovat tässä suhteessa poikkeuksellisen onnekkaita. Myös Saksa on pärjännyt hyvin, mutta sen väestömäärä on huomattavasti Suomea suurempi, joten lottoajiakin on paljon enemmän. Myös monia 80 milj. euron potteja on päästy jakamaan Eurooppaan.

Eurojackpotia on pelattu vuodesta 2012

Euro Jackpot -peliä pelattiin ensimmäisen kerran vuonna 2012. Pelin muoto on tietysti kehittynyt jonkin verran viimeisten yhdeksän vuoden aikana. Viihdearvo on kuitenkin pysynyt tasaisena kaikkien näiden vuosien ajan. Peli on tänään yhtä jännittävä kuin kymmenen vuotta sitten. Voimme odottaa, että peliin liittyy lisää kansakuntia, jonka myötä peliä ja sääntöjä muutetaan hieman, mutta pelin perusidea säilyy.

Suomessa virallisen valtion tukeman rahapelitoiminnan etuna on, että voitot käytetään aina yleiseen hyvään. Kaikki Veikkauksen ja Euro Jackpotin tienaamat rahat menevät suoraan valtiolle ja siten takaisin kansalle. Olkaamme rehellisiä: uhkapelien pelaaminen on paljon viihdyttävämpi tapa antaa rahaa valtiolle kuin vaadittujen maksujen maksaminen.

Pieni todennäköisyys pääpottiin

Koska mukana on niin monta maata, Eurojackpotin voittomahdollisuudet ovat pienemmät kuin perinteisen Veikkaus Loton, jonka voittomahdollisuudet ovat jo ennestään epäedulliset. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että voitto olisi mahdoton. Suomi on useaan otteeseen saanut erikokoisia päävoittoja.

Vaikka voittomahdollisuudet ovat pienemmät, itse potit ovat todella valtavia. Viikoittainen jättipotti on kymmenen ja yhdeksänkymmenen miljoonan euron välillä. On totta, että jopa tämä valtava 90 miljoonan potti on löytänyt onnellisia omistajia. Se on aiemmin käynyt Suomessakin, kun 50 pelaajaa sai palkinnon jaettavakseen. Vaikka voittajaryhmä oli suuri, voit olla varma, että jokainen voittaja oli riemuissaan voitosta. Minä ainakin olisin ollut.

Voit jopa pelata Eurojackpotia järjestelmänä, jos haluat. Pienin mahdollinen järjestelmä koostuu viidestä päänumerosta ja kolmesta tähtinumerosta, eli yhteensä kolmesta rivistä. Perjantai Jokerin voi pelata Eurojackpotin yhteydessä 2 eurolla per rivi. Voit myös pelata perjantain Lomatonnia, joka maksaa 50 senttiä riviä kohden.

Hyvä tietää kimppalotosta

Mikäli pelaat yksin, saat luonnollisesti kaikki voitot itsellesi. Kun osallistut kimppavetoon, voittosi jaetaan tasan kaikkien osallistujien kesken sen mukaan, kuinka paljon he ovat panostaneet. Toisaalta voittomahdollisuudet ovat huomattavasti suuremmat ryhmäarvonnassa, koska pelaajat voivat ostaa useita eri lottonumeroita kerralla ryhmänä. Kun liityt Eurojackpot-arpajaisiin kimpassa, pääset mukaan suuriin peleihin pienellä panoksella. Eurojackpotissa on epäilemättä voitettu kymmeniä miljoonia euroja ympäri Eurooppaa ja myös Suomessa, joten kaikki on mahdollista.

Jos päätät pelata kimpassa, tee aina kirjallinen sopimus lottoporukan kanssa. Arpajaisten voittajaksi oletetaan se pelaaja, jonka nimi on painettu arpalippuun. Jos tämä arpajaisten voittaja päättää jakaa palkintotulonsa kaikkien arpajaisten jäsenten kanssa, hänen on maksettava lahjaveroa. Sinun on aina pystyttävä osoittamaan veroviranomaisille, että olet pelannut porukassa. Lahjavero vie muuten suuren osan lottovoitosta.

Ennen arvontoja pelaajien on allekirjoitettava sopimus, jossa mainitaan porukan johtaja, sopimuksen päivämäärä sekä kaikkien pelaajien nimet ja syntymäpäivät. Sopimuksen mukaan kaikki voitot jaetaan tasan osallistujien kesken siten, että kukin osapuoli sijoittaa yhtä suuren summan rahaa. Tämän vuoksi sopimuksessa olisi oltava tiedot kunkin pelaajan osuudesta lotossa.