Vikinglotto

Veikkaus ylläpitää suosittua Vikinglotto-nettilottoa, joka on saatavilla Suomessa, muissa Pohjoismaissa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Sloveniassa ja Belgiassa. Maaliskuusta 1993 lähtien peliä on pelattu Pohjoismaissa. Viro liittyi jäseneksi vuonna 2000. Vuodesta 2011 lähtien Vikinglottoa on pelattu Latviassa ja Liettuassa, ja vuodesta 2017 lähtien sitä on pelattu Sloveniassa.

Pelin tarkoituksena on valita kuusi numeroa väliltä 1-48. Arvonnan aikana arvotaan kuusi numeroa ja Viking-numero väliltä 1-5. Mukaan arvotaan myös plusnumero välillä 1-30. Saat viisinkertaisen palkinnon, jos osallistut Vikinglotto Plus -peliin ja valitset oikein plusnumeron. Pelissä on viisi voittotasoa, joista suurin on kuusi oikeaa + Viking-numero oikein, ja pienin taso on kolme numeroa oikein.

Voit katsoa Viking loton lähetyksen suorana

Moni suomalainen nauttii Vikingloton pelaamisesta harrastuksena. Ulkomaisesta alkuperästään huolimatta Viking Lotto on yksi suomalaisten suosikkilotoista. Viking-arpajaiset järjestetään viikon välein joka keskiviikko, ja peliaika loppuu keskiviikkoisin klo 19:00. Samana iltana, klo 21:00, valitaan oikea rivi, kuusi päänumeroa ja yksi Viking-numero. Oikea rivi julkaistaan Veikkauksen nettisivuilla, ja tulokset lähetetään myös mobiiliteksti-tv:n kautta.

Uusi kierros alkaa tulosten julkistamisen jälkeen, eli keskiviikkoisin klo 22:30 alkaen, jolloin voit alkaa betsaamaan ensi viikon lottoon. Vikingloton tulokset arvotaan Norjassa Hamarissa, ja satelliittilähetys on katsojien nähtävissä kaikissa osallistujamaissa sekä Suomessa. Vikingloton plus-numero arvotaan Suomessa, koska Plus-pelimuotoa käytetään yksinomaan Suomessa.

Miksi kannattaa pelata Vikinglottoa?

Mikä Vikinglotossa saa suomalaiset innostumaan siitä niin paljon? Tietenkin se, että sitä pelataan yhdessä rakkaiden naapureidemme kanssa. Se maistuu aina paremmalta, jos ruotsalaiset jäävät jalkoihin, jos suomalainen voittaa jotain. Tämä on yleistä paitsi urheilussa myös muillakin aloilla. Haluamme osoittaa, että olemme ykkönen muille pelaaville kansakunnille, joten tämä viikoittainen naapurien välinen ottelu on loistava tapa saada aikaan pientä kilpailua. Loppujen lopuksi olemme tässä ryhmässä se maa, joka pelaa suhteessa eniten ja jonka odotetaan siten voittavan usein.

Viehätys piilee tietysti myös voitoissa. Suomalaiset täyttävät erilaisia lottokuponkeja viikosta toiseen ja vuodesta toiseen valtavan jättipotin vuoksi. Sama ajatus pyörii päässä, voitto iski tuohon naapurikylään jokin aika sitten, joten miksei seuraavaksi minuun? Olemme edelleen luottavaisia voiton suhteen, vaikka todennäköisyys on yhden suhde moneen miljoonaan. Tämä saattaa olla osa suomalaista persoonallisuutta, jossa kova usko auttaa kivikkoisten aikojen yli.

Loton juuret yltävät kauaksi

Arpajaiset, kuten lotto, eri muodoissaan ovat vuosisatoja vanha harrastus, joka on edelleen hyvin suosittu. Veikkausmonopoli pyörittää lottoa Suomessa, mutta suomalaiset pelaajat voivat osallistua myös ulkomaisiin arpajaisiin. Suomalaiselle pelaajalle on nykyisellä internet-aikakaudella tarjolla useita arpajaisia.

Eri toimittajat tarjoavat tuotevalikoimissaan erilaisia lottopelivaihtoehtoja. Voit liittyä esimerkiksi satunnaiseen kimppalottoon (voitot jaetaan), syndikaattiin tai ostaa kuponkeja kolmannen osapuolen kautta. Näin pelaat myös Amerikan suosituimmassa lottopelissä, Powerballissa, jossa on ollut jaossa jopa yli miljardi. Sinun on kuitenkin syytä lukea ehdot huolellisesti, jotta ymmärrät, milloin ja miten voittosi maksetaan.

Muista, että arpajaiset ovat onnenpeliä. Suurin jättipotti ei ole pelkkä strategian asia, ja voitkin parantaa voittomahdollisuuksiasi vain ostamalla enemmän kuponkeja. Vaikka maksaisit paljon rahaa hankkiaksesi satoja kuponkeja, voittomahdollisuudet ovat silti melko pienet. Pienemmätkin voitot, kuten kaikki tiedämme, ovat paljon harvinaisempia kuin kolikkopeleissä, vedonlyönnistä ja pokerista puhumattakaan. Toisin kuin näissä peleissä, lotto on kuitenkin hyvin edullinen harrastus, jonka voi ostaa eurolla tai Eurojackpotissa kahdella eurolla.

Vikinglotosta 9,5 miljonaa euroa Lahteen

Yksi pelaaja voitti 25 miljoonan euron jättipotin elokuun 2021 arvonnassa. Tämän jättipotin voitti tanskalainen pelaaja. Toiseksi suurin voitto puolestaan kirjattiin Suomessa, jossa viiden hengen voittajaryhmä tienasi noin 9,5 miljoonaa euroa. Voittorivi vedettiin paperille Lahdessa K-Citymarket Karismassa, ja jokainen joukkueen pelaaja saa noin 1,9 miljoonaa euroa.

Tämä on Veikkauksen mukaan kaikkien aikojen suurin lottopotti Suomessa. Suurin aiempi Viking Loton voitto oli 7,8 miljoonan euron voitto Helsingissä vuonna 2012 (Veikkauksen mukaan). Tuore miljoonapalkinto on kolmas peräkkäinen, jonka Vikinglotto on tuonut Suomeen tänä kesänä. Turku vei kesäkuussa yli 2 milj. euroa ja Riihimäki pokkasi viime kuussa yli 1 milj. euroa. Vikinglotto on siis ollut viime aikoina kovinkin suotuisa suomalaisille pelaajille.

Pelivinkkejä

Paras strategia voittomahdollisuuksien lisäämiseksi on ostaa mahdollisimman monta riviä. Jokainen ylimääräinen rivi lisää voittomahdollisuuksiasi. Useita riviä on ehkä helpointa pelata syndikaateissa ja järjestelmäpelinä.

Kun liityt syndikaattiin, sinä ja muut pelaajat autatte keräämään rahaa ja ansaitsette oman osuutenne mahdollisista voitoista. Voittopotit laitetaan siis jakoon syndikaatin jäsenten välillä. Osallistumalla syndikaattiin voit lisätä voittomahdollisuuksiasi ilman, että sinun tarvitsee sijoittaa suurta rahamäärää. On olemassa erilaisia syndikaatteja, joissa voit ostaa useita osuuksia ja voittaa siten suuremman osuuden voitoista – tavallaan siis panostaa enemmän.

Arpajaisia on perinteisesti pelattu ystävien, perheiden tai työtovereiden kesken yhdessä, mutta web-syndikaatin avulla sinun ei tarvitse luoda omaa ryhmää. Voit liittyä internet-syndikaattiin valitsemalla osuuksien määrän ja osallistumisviikot, jolloin voit lisätä mahdollisuuksiasi voittaa Vikingloton jättipotti.

Järjestelmäpelissä voit pelata joidenkin numeroiden kaikilla erilaisilla yhdistelmillä. Jos haluat pelata järjestelmänä, sinun on valittava vähintään kahdeksan numeroa, jotta voit pelata kaikkia mahdollisia näiden numeroiden yhdistelmiä. TTämä on toinen tapa lisätä voittomahdollisuuksiasi, mutta muista, että maksat jokaisesta pelaamastasi rivistä, joten jos pelaat 44 riviä järjestelmänä, sinun on maksettava kaikista 44 rivistä. Rivin hinta Vikinglotossa on nykyisin 1 €.

Voittojen todennäköisyydet

Mahdollisuus voittaa pääpalkinto Vikinglotossa on 1:98 172 096, kun taas toiseksi parhaan 6+0-tuloksen todennäköisyys on 1:14 024 585. On tietysti epätodennäköistä, että voittaisit jättipotin, mutta silti lähes joka kuukausi joku sen voittaa. Vaikkakin oikeita Vikingloton voittonumeroita on vaikea saada, kuka tahansa pelaaja voi olla seuraava lottovoittaja ostamalla 1 euron arvoisen kupongin.

Tässä on todennäköisyydet muihin lottopeleihin

  • Mega Millions = 1:302 575 350
  • Powerball = 1:292 201 338
  • Eurojackpot = 1:95 344 200
  • Kotimainen Veikkaus Lotto = 1:18 643 560

Näin ollen voidaan olla yhtämieltä, että Yhdysvalloissa järjestettävissä arpajaisissa on ylivoimaisesti pienimmät mahdollisuudet voittaa pääpalkinto. Seuraavaksi vuorossa ovat monikansalliset lotot. Kotimaisessa lotossa on paras todennäköisyys voittaa siis jättipotti. Toki on syytä ottaa huomioon myös se, että voittopotit kasvavat juuri päinvastaiseen suuntaan.

Mistä lotossa on kyse?

Lotto on pelaajalle yksinkertainen peli, mutta sen taustalla oleva matematiikka on yllättävän monimutkaista. Todellisuudessa voiton todennäköisyys on yksinkertaisesti todennäköisyyskysymys, jossa jättipotin voittomahdollisuus ja voittosumma ovat suhteessa toisiinsa.

Todellisuudessa luvut vedetään satunnaisesti, joten kyse on tuurista ja kaaosteoriasta. Kun puhumme matematiikasta, tarkoitamme lottopalvelun tarjoajaa, joka laskee mahdollisen tuoton ja yhdistää voittosumman siihen. Esimerkiksi todennäköisyys saada Veikkauksen arpajaisissa seitsemän oikein on noin yksi viidestätoista miljoonasta.

Koska arpajaiset edellyttävät toimiakseen täydellistä satunnaisuutta, ne suoritetaan yleensä ammattitaitoisen tuomariston valvonnassa. Huolimatta siitä, että tietokoneet ovat kehittäneet maailmaamme, lottonumerot luodaan usein erilaisilla mekaanisilla laitteilla. Tämä johtuu osittain myös perinteestä, sillä mekaanisia laitteita on vaikeampi hakkeroida.

Lottokoneet poimivat suuren pallokoneen pallot yksi kerrallaan. Tyypillisesti numerot on yksinkertaisesti kirjoitettu palloihin, jotka kone vetää satunnaisesti yksi kerrallaan. Lisänumeroja ja muita valintoja varten on usein erillisiä koneita.