Veikkauksen Toto

Toto-pelit tai Toto-ravit ovat vedonlyöntiä, jota käydään hevosurheilusta. Mistä sitten tulee termi ”toto”? Se on itse asiassa lyhennys totalisaattorista, joka on englanniksi parimutel betting ja ranskaksi pari mutuel.

Vedonlyönti perustuu hevosten paremmuusjärjestykseen, kun ne juoksevat maaliin. Toto-pelissä voittosumma määräytyy pelattujen lähtöjen määrän ja voittajaa tai voittoyhdistelmää koskevien panosten määrän mukaan. Toto-pelit järjestää Suomessa Veikkaus, joka on ainoa valtion omistama peliyhtiö nykyisin. Veikkauksella on nykyisin monopoli rahapeleihin Suomessa. Fintoto on pelin vanha nimi, ja silloin Fintotolla oli monopoli juuri raviurheilun vedonlyöntiin Suomessa.

Voit pelata Veikkaus Toto -peliä esimerkiksi R-Kioskissa tai muussa Veikkauksen fyysisessä myyntipisteessä. Veikkauksen Totoa voidaan pelata myös verkossa. Vedonlyönti internetissä tietokoneella tai älypuhelimella ei ole koskaan ollut helpompaa kuin nykyisin.

Veikkauksen Toton historia

Joseph Oller, espanjalaissyntyinen yrittäjä, joka kasvoi Ranskassa, loi Toto-pelin vuonna 1867. Vuonna 1891 totalisaattorista tehtiin ainoa Ranskan hevoskilpailuissa sallittu pelityyppi. Toto-peli alkoi levitä nopeasti Ranskasta muualle maailmaan 1800- ja 1900-luvuilla, ja se korvasi monilla alueilla kiinteäkertoimisen vedonlyönnin.

Helmikuussa 1928 järjestettiin Suomen ensimmäinen Toto-kilpailu Helsingin Pohjoissataman jäällä. Toto-pelin suosio Suomessa oli pitkään alhainen. Pienet mahdollisuudet ja kertoimet eivät kiinnostaneet suurta yleisöä. Pelin suosio alkoi lisääntyä vasta 1960-luvulla, kun käyttöön otettiin vaativampia muunnelmia, kuten Double Bet ja V4.

Suomalaiset Toto-pelit on luonut Suomen Hippos Oy, lukuun ottamatta V75-, V65- ja V5-pelejä, joista vastasi Oy Veikkaus Ab vuosina 1981–2011. Vuonna 2001 Hippoksen tytäryhtiö Fintoto osti Toto-pelit. Vuoden 2012 alusta vuoden 2017 alkuun asti Fintotolla oli monopoliasema kaikissa hevospeleissä. Vuoden alussa se liittyi Veikkauksen ja Suomen Raha-automaattiyhdistyksen kanssa uudeksi rahapeliyhtiöksi Veikkaus Oy:ksi. Fintoton pelilupa on sisältänyt vuodesta 2013 lähtien myös pelaamisen ratsastus- ja laukkakilpailuissa.

Toto on jännittävä ja helppo

Toto on kiehtova ja yksinkertainen peli, jonka voi voittaa sekä aivojen että sattuman avulla. Joka päivä raveissa, Toto-pelipisteissä ympäri maata ja verkossa Veikkauksen kotisivuilla on mahdollista pelata Totoa. Toto jännittävintä, jos osallistut raveihin paikan päällä.

Totoa pelataan slippi täyttämällä, slippi on siis viralliselta nimeltään pelikuponki. Kuponkiin rastitaan pelimuoti, lähdön numero sekä pelattavien hevosten numerot. Kuponkien kääntöpuolella on ohjeet niiden täyttämiseen. Kunkin kilpailun käsiohjelmassa on lisäksi muuta lisätietoja.

Voittajapeli ja Silja

Raveissa on tarjolla erilaisia kilpailuja, jotka sopivat eri makuihin. Yksinkertaisimmat pelit ovat voittaja ja silja. Toisessa päässä on seitsemän ja kahdeksan lähdön yhdistelmäpelit. Monet ihmiset pitävät voittajapeliä parhaimpana pelityyppinä. Palautusprosentit vaihtelevat jonkin verran maittain. Suomessa 88 prosenttia panoksista maksetaan takaisin pelaajille. Takavuosina palautusprosentti oli vain 79 %, mutta kilpailu pelialalla on saanut palalutusprosentit kasvuun.

Voittaja peli on helppo peli ymmärtää ja oppia. Sinun on ennustettava tai ”tiedettävä” kilpailun voittaja. Jotkut suosivat toistuvasti voittavia suosikkeja, kun taas toiset etsivät suuria kertoimia tarjoavia yllätyksiä, jolloin pienillä panoksilla saadaan merkittäviä voittoja.

Siljassa sinun on oltava tietoinen hevosesta, joka sijoittuu kolmen parhaan joukkoon. Voittajapelissä palautusprosentti on sama kuin tässä pelissä. Sija-pelin yksinkertaisuus tekee siitä ihanteellisen aloittelijoille. Siljan kertoimet lasketaan Suomessa hieman ainutlaatuisella kaavalla. Peli näyttää minimi- ja maksimikertoimet. Jos veikattu hevonen on kolmen parhaan joukossa ja myös hevoset, joilla on eniten panoksia, ovat kolmen parhaan joukossa, vähimmäiskerroin toteutuu. Toisaalta maksimikerroin toteutuu, jos kaksi muuta kolmen joukkoon päässyttä ovat vähiten pelatuimmat.

Kaksari ja Troikka

Kaksari on ollut suomalaisten totopelaajien suosikkeja vuodesta toiseen. Kaksarissa kilpailun voittajan ja toiseksi sijoittuneen hevosen on osuttava nappiin. Ei ole väliä kumpi hevosista tulee ensimmäisenä maaliin. On hyvä huomauttaa, että ruotsalaisissa hevoskilpailuissa voi pelata Exaktaa, joka on kuin kaksari, mutta sinun on tiedettävä, missä järjestyksessä hevoset tulevat maaliin.

Kaksari on pelinä hieman vaikeampi kuin voittajapeli. Tämä tarkoittaa, että saat todennäköisemmin suurempia voittoja. Pelin kertoimet ovat yleensä kymmeniä, mutta ne voivat olla tuhansiakin. Suorat parit, yhden hevosen ja useamman hevosen peli sekä ristiin pelaaminen ovat yleisimpiä strategioita tämäntyyppisessä pelissä. Ristipelissä valitaan kolme hevosta kärkipariksi, ja niiden välillä kokeillaan kaikkia mahdollisia yhdistelmiä. Troikassa pelaajan on tunnistettava kolme parasta sijoittujaa määrätyssä järjestyksessä. Troikan palautusprosentti on 70 prosenttia. Voit liittyä Troikkaan jo 50 sentillä. Yleisin peli on epäilemättä niin sanottu ”pyramidi”.

Hanki tietoa ennen lähtöjä

On olemassa useita vaihtoehtoisia menetelmiä, joilla voidaan hankkia tietoa kilpailuista. Toinen strategia on tutkia hevosten aiempia juoksuja videokirjastosta, joka on nyt sekä Suomessa että Ruotsissa laadultaan erinomainen. Molempien maiden kaikki kilpailut löytyvät Veikkauksen Toto-sivustolta klikkaamalla ”Tototv-arkisto”-painiketta. Videokirjaston selaaminen on nopeaa ja yksinkertaista. Jokaista tuotosta on turha käydä läpi kokonaisuudessaan. Yleensä riittää, että katsot vain kiihdytyksen ja siirryt muutama askel eteenpäin aikajanalla loppuhetkiä varten. Tämä antaa melko yksityiskohtaisen kuvan hevosen suorituskyvystä lyhyessä ajassa. Saatat saada selville pelihevosten vireen alle puolessa tunnissa.

Voit löytää lukuisia pelivihjeitä televisiosta ja sanomalehtien internetsivustoilta joka päivä nykyään. Näiden laadukkuus on parantunut ajan myötä. Parhaat vihjaajat ovat kokeneita asiantuntijoita omalla alallaan, ja heidän ehdotuksistaan heijastuu vahva halu onnistuneeseen lopputulokseen. Silti on syytä pitää mielessä, että riippumatta siitä, kuinka hyvä vinkkien antaja on, positiivisen odotusarvopelin saaminen pitkässä sarjassa suoraan kopioimalla julkisia vinkkejä on lähes mahdotonta.

Syy on se, että niin monet yksilöt pelaavat samoja suosituksia, mikä väistämättä alentaa kertoimia ja voittoja. Sen sijaan järkevää on harkita huolellisesti kokeneen vinkkaajan ajatuksia ja yhdistää ne omiin ajatuksiisi. Näin et pelaa samalla tavalla kuin muut pelaajat, jotka vain seuraavat vihjeitä.

Maksullisia vihjelinjoja on ollut saatavilla jo vuosikymmeniä, ja ne ovat yleensä laadukkaita. Markkinat ovat ajoittain täynnä ihmisiä, jotka etsivät helppoa rahaa, mutta vakiintuneita vihjepalveluja pyörittävät henkilöt ovat ammattilaisia.

Suosituimmat vinkkipalvelut ovat tunnettuja, ja niiden rivejä kopioidaan usein yksi toisensa jälkeen, joten on erittäin todennäköistä, että jos rivi osuu nappiin, saat suhteettoman pienen palkkion. Kun yhdistät saamasi mielipiteet omiin mielipiteisiisi, syntyy mahdollisesti se paras kombinaatio.

Teknologia käyttöön

Nykytekniikan avulla voidaan mallintaa tarkasti ne asiat, jotka voidaan määrittää tilastollisesti. Näin ollen tietokoneen avulla voidaan tuottaa erittäin tarkkoja todennäköisyysarvioita monille lajeille. Selkeiden ylisuhteiden löytäminen esimerkiksi tenniksessä on melko vaikeaa, koska pelin yksityiskohdat on niin yksinkertaista laskea tilastojen avulla. Tämä pätee myös moniin muihin urheilulajeihin, kuten jalkapalloon, jääkiekkoon ja muihin suuriin vedonlyöntiurheilulajeihin.

Sen sijaan hevoskilpailut ovat fantastinen vedonlyöntilaji, koska hevosen menestystä on vaikea ennustaa pelkkien tietojen ja lukujen perusteella. Hevoset ovat inhimillisiä, jotka eivät kuitenkaan osaa puhua. Jos he ovat sairaita, se ei näy tilastoissa. Lisäksi hevosurheilu on monimutkaista kvantifioida, koska siinä on monia muuttujia, kuten matkan nopeus, ulkokierrosten määrä, häiriötekijät ja niin edelleen. Tietokoneen on vaikea ennustaa näitä asioita.

Näiden tekijöiden vuoksi on hyvä tehdä henkilökohtaisia arvioita hevosten voittomahdollisuuksista. Se ei ole yksinkertaista, mutta jos se on rutiininomaista, keskimäärin arviot ovat yhä lähempänä totuutta. Ne, jotka pystyvät arvioimaan tarkasti tapahtumien mahdollisuudet, ovat usein voittajia vedonlyönnissä ja hevosurheilussa. Hevosten voittomahdollisuuksia on mahdotonta laskea täsmällisesti.