Nostalgiset pelit ovat tyylikkäitä edelleen

Monet meistä ovat kasvaneet uskossa, että uudempi on aina parempi kuin vanha vaihtoehto. Joissain tapauksissa tämä ei vain yksinkertaisesti ole kuitenkaan totta. Nostalgiset vaihtoehdot ovat klassikoita hyvästä syystä. Parhaimmat näistä vaihtoehdoista jaksavat viihdyttää pelaajia jopa vuosikymmenien jälkeen.

Yhdet kuuluisimmista klassikoista ikinä on ehdottomasti erilaiset Mario pelit. Kukapa voisi unohtaa italialaista putkimiestä, jonka tehtävänä on vain pelastaa Prinsessa Peach, joka kidnapattiin milloin kenen tahansa toimesta. Erilaisia Mario-pelejä on todellakin uskomaton määrä vaihtoehtoina, mutta ne eivät ole ainoita vaihtoehtoja, jotka viihdyttävät edelleen nostalgiallaan.

Super Mario Sarja viihdyttää monia erilaisia pelaajia

Ensimmäinen Mario peli kehitettiin jo 80-luvun puolessa välissä Nintendon NES-pelikonsolille. Tämä ensimmäinen Super Mario Bros. -peli on itseasiassa vieläkin samankaltainen pohjaltaan. Pelin päävastus kidnappaa prinsessan, jonka Marion tulee pelastaa. Tämä onnistuu seikkailemalla eri maailmoissa, yleensä hyppien tasolta toiselle, varoen tulemasta tuhotuksi.

Tästä ensimmäisestä versiosta lähtien Mario pelisarja on kuitenkin täysin räjähtänyt koossaan. Super Mario sarjaan kuuluu niin erilaisia tasohyppelypelejä, kuten myös ajopelejä, kuten monia muitakin vaihtoehtoja. Tämän monimuotoisuuden ansiosta pelit onnistuvatkin viihdyttämään kaikenlaisia pelaajia. Rakastit sitten ystävien kanssa kisaamista tai prinsessojen pelastamista, Super Mario sarjasta löytyy sinulle sopiva peli.

Legend of Zelda innostaa vieläkin

Jos rakastat prinsessojen pelastamista, olet varmastikin kuullut toisesta hyvin kuuluisasta pelisarjasta. Legend of Zelda peleissä pääset pelaamaan Link hahmolla, yrittäen löytää Prinsessa Zeldan ja tietenkin pelastaen hänet.


Legend of Zelda olikin alkujaan todella innovatiivinen peli. Se esitteli alkujaan ekstrapeliteknologian. Nämä minipelit pelin sisällä eivät sinänsä vaikuta pelin läpäisyyn, mutta ne tuovat paljon lisää intoa itse pelaamiseen. Lisäksi jos onnistut läpäisemään kaikki minipelit, saat lisäpisteitä, jotka näet, kun läpäiset pelit. Et kuitenkaan edes välttämättä löydä kaikkia minipelejä, mikä tekee niistä erityisen hauskoja.

Samankaltaisesti kuin Super Mario sarja, myös Legend of Zelda on todella kasvanut moniin eri peliluokkiin. Tästä kuuluisasta sarjasta on nykyään saatavilla todella monia mahtavia versioita. Voit pelata hyvinkin klassisia versioita, kuin myös uusia variaatioita tutuilla hahmoilla.

Uudet konsolit – uudet versiot peleistä

Pelimaailma uudistuu varsin usein. Pelaajille esitellään uusia konsoleita kuten myös uusia pelejä vuosi vuoden perään. On kuitenkin mukavaa, että vaikka uusia konsoleita tehdään, klassisia pelejä tehdään saataville näihin versioihin.

Tästä syystä pelaajat pääsevät nauttimaan lapsuutensa lempipelivaihtoehtoja parhaimmilla uusilla grafiikoilla. Kaukana menneisyydessä ovat ajat, kun erilaiset grafiikat olivat niin sanottua pikselimössöä. Nykyään peligrafiikat voivat olla todella loistavan laatuisia ja on hienoa, että pääsevämme nauttimaan vanhoista peleistä näillä grafiikoilla.

Nostalgiset vaihtoehdot tekevät illasta kuin illasta viihdyttävän

Mikä tekee sitten näistä klassikoista niin suosittuja? Yksi syy on se, että vaikka on olemassa uskomaton määrä erilaista valikoimaa, mitä tulee peleihin, nostalgiset pelit muistuttavat nuoruuden helpoista ajoista. Niitä pelaamalla saat palan menneisyyttä, täynnä mukavia muistoja vanhojen ystävien kanssa vietetyistä ajoista.

Lisäksi klassiset pelit on usein pohjattu varsin yksinkertaisille ideoille. Tästä syystä ne ovat helppo niin sanotusti vain aloittaa yllättäen, ilman sen suurempaa peliin perehtymistä. Nykypäivänä monet pelit ovat todella monimutkaisia tai täysin päinvastaisesti hiukan liian yksinkertaisia, jolloin klassiset pelit tuovat haastavuudeltaan niihin hienon kultaisen keskitien. Nämä klassikkovaihtoehdot ovat täydellisesti keskellä tätä monimutkaisuutta.

Jos sinulla on siis käytössä jonkinlainen pelikonsoli, oli se sitten vanha tai uusi, tarkista mitä pelejä sille saa. Saatat yllättyä iloisesti, jos löydät jonkun vanhoista lempipeleistäsi yllättäen uudellekin konsolillesi.