Miksi krypto valuutoista on tullut niin suosittu harrastus?

Nykypäivänä saatat huomata, että on lähes mahdotonta välttyä keskustelemasta krypto valuutoista. Ne ovat vuosien aikana valloittaneet koko ajan enemmän tilaa niin uutisissa kuin jopa illallis keskusteluissa. Jopa työpäivän kahvitauolla keskustelu päätyy hyvin usein kryptovaluuttojen maailmaan!

Tämän kaltaista suosiota olisi ollut hankala arvata, kun kryptovaluutat esiteltiin ensimmäistä kertaa markkinoille vuonna 2009. Itse asiassa, ei tarvitse mennä ajassa hirveästi taaksepäin, päästäksemme aikaan, jolloin monet epäilivät vielä kryptovaluuttoja ja niiden mahdollisuuksia. Tämä on kuitenkin muuttunut selkeästi vuosien aikana, ja me haluamme selvittää miksi!

Krypto valuutoilla voi olla monia käyttötarkoituksia

Alkujaan kryptovaluutta kehitettiin vaihtoehtoiseksi maksuvälineeksi fiat-valuutan rinnalle. Fiat-valuutalla tarkoitetaan tuttuja valuuttoja, kuten euroa, dollaria, tai vaikka kruunua. Kryptovaluutan tarkoitus oli olla ensimmäinen täysin elektroninen valuutta, joka ei myöskään ole kytköksissä tiettyyn valtioon niin kuin suuri osa fiat-valuutoista on.

Tietenkin monet meistä tietävät, että Bitcoin on ensimmäinen kryptovaluutta. Toisin sanoen se onnistui ensimmäisenä lyömään tiensä markkinoille. Se ei kuitenkaan ole ensimmäinen, joka on yrittänyt asiaa. Sen edeltäjät eivät onnistuneet ratkaisemaan rahan pesemisen aiheuttamaa ongelmaa. Koska kyseessä on elektroninen valuutta, on hankalampi hallita sitä, että kukaan ei voi laatia itselleen haluamaansa määrää rahaa. Tämän ongelman ratkaisi lohkoketju, joka esiteltiin ensimmäistä kertaa Bitcoinin yhteydessä.

Nykyään lohko ketjulla voi olla monia muitakin käyttötarkoituksia kuin vain rahanpesun estäminen. Jos kryptovaluuttaa voidaan käyttää johonkin toimintoon, sen oikeastaan mahdollistaa juuri lohkoketju. Täten kryptovaluutta on kuin sivutuote, joka mahdollistaa lohkoketjun käytön, vaikka alkujaan tilanne oli juuri toisin päin. Nämä upeat toiminnot nostavat yksityisten henkilöiden ja yhtiöiden kiinnostusta kryptovaluuttaan, mikä tietenkin nostaa kyseisen valuutan arvoa.

Korkea volatiliteetti tekee valuutoista jännittäviä

Se, että kryptovaluuttojen kurssi muistuttaa vuoristorataa on yleisessä tiedossa. Tämä onkin asia, mistä monet kritisoivat kryptovaluuttoja. Niiden arvo voi vaihdella todella paljon uskomattoman lyhyessä ajassa, mikä tekee niistä korkean riskiluokan sijoituskohteita.

Tämä korkea volatiliteetti tekee krypto valuutoista samalla myös jännittäviä. Niiden arvon heittely varmistaa sen, että niihin sijoittaminen ei ole ikinä tylsää. Se kannattaa kuitenkin pitää aina mielessä, jos olet itse ajatellut hankkia mitään kryptovaluuttaa. Sijoita mahdollisimman turvallisella tavalla, ja vältä äkkipikaisia päätöksiä. Näin voit minimoida riskiä, mutta silti nauttia sen aiheuttamasta jännityksestä.

Yhä useammat tietävät, miten kryptovaluutat toimivat

Mitä enemmän krypto valuutasta puhutaan, sitä useammat ihmiset ovat siitä tietoisia. Tämä tietoisuus tietenkin nostaa yleistä kiinnostusta valuuttoja kohtaan, mikä taas nostaa niiden kuuluisuutta. Kaiken kaikkiaan tämä luo kierteen, joka vain nostaa kryptovaluuttojen suosiota vuosi vuodelta enemmän.

Ajan edetessä avautuu uusia mahdollisuuksia

Kryptovaluutat ja niiden koko maailma muuttuu koko ajan. Monet maat ja valtiot eivät ole vieläkään täysin varmoja, miten suhtautua asiaan. Esimerkiksi Kiina on kieltänyt kryptovaluutat ja niiden louhimisen, kun taas Eurooppa pyrkii luomaan oman elektronisen valuuttansa.

Kaikki nämä muutokset vaikuttavat krypto valuuttoihin. On kuitenkin mahdotonta kieltää niiden mahdollistavan todella upeita asioita. Näistä loistava esimerkki on NFT merkit, joka on mahdollistanut monien luovan ja myymän omaa digitaalista taidettaan halukkaille. Vuosien edetessä kryptovaluutat tulevat varmasti vain kasvamaan, ja juurruttamaan omaa sijaansa maailmassa entistä enemmän, mikä tulee tietenkin avaamaan ovia uusille mahdollisuuksille.

Turvallisuus on tärkeää kaikille

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä, meidän tulee tietenkin mainita kryptovaluuttojen turvallisuudesta. Mitä useammat ihmiset ovat tietoisia siitä, miten ne toimivat, sitä useammat ovat myös tietoisia siitä, että he voivat itse vaikuttaa niiden turvallisuuteen. Kaiken kaikkiaan, yleisellä tietoisuudella on kaikista suurin vaikutus siihen, kuinka suosittu harrastus on kyseessä.