Tunnetko kaikki erilaiset pasianssi vaihtoehdot?

Monet pelaajat tuntevat pasianssin. Itse asiassa peli on niin kuuluisa, että jopa ihmiset, jotka eivät muuten pelaa paljoakaan, tuntevat silti tämän vaihtoehdon. Asia, jota monet eivät kuitenkaan tiedä on se, että pasianssi ei ole vain yksi peli. He yhdistävät sanan virheellisesti vain yhteen tiettyyn vaihtoehtoon.

Todellakin, pasianssi on sateenvarjo termi kokonaiselle pelien kategorialle. Pasianssi tarkoittaa pelejä, joita pelataan yksin, kortteja apuna käyttäen. Se, että monilla on virheellinen käsitys pelistä ei tietenkään ole heidän syynsä. Peli, jota usein pidetään ainoana pasianssi pelinä on kaikista kuuluisin ja siten myös suosituin vaihtoehto. Kuitenkin muiden vaihtoehtojen oppiminen tuo lisää huvia pelaamiseen uusien vaihtoehtojen kautta.

Klondike pasianssi on viihdyttänyt jo satoja vuosia

Se peli, mitä monet pitävät ainoana pasianssi on nimeltään Klondike tai Solitaire Pasianssi. Oikeastaan pelin alkuperäinen nimi on Klondike, Solitaire nimen ollen englanninkielinen versio sanalle Pasianssi. Kuitenkin Suomessa molemmat nimitykset käyvät tästä kyseisestä pasianssi pelistä.

Klondike Pasianssi peliä on pelattu jo vuosisatojen ajan. Peli on pysynyt hyvin samankaltaisena tämän ajan, mikä kertoo pelattavan pelin laadusta. Se ei ole ainoa pelin suosion syy. Tähän vaikutti myös Microsoft, joka lisäsi pelin pelattavaksi tietokoneille vuosia sitten suositun Miinaharavan lisäksi.

Jos et ole pelannut tätä suosittua peliä ennen, ei huolta. Me kertaamme säännöt nopeasti nyt. Klondike pelin aloitus kentällä on seitsemän kortti pinoa, jotka tulee purkaa korttien maiden mukaan, arvo järjestyksessä. Klondike pasianssissa ässä on arvoltaan 1, joten kuningas on kaikista suurin kortti arvoltaan pelissä. Kortteja voidaan siirrellä pelissä niiden arvon mukaan, ja ne tulee asettaa värien mukaan järjestyksessä niin, että samat värit eivät voi mennä toistensa päälle. Peli kuulostaa hyvin yksinkertaiselta, mutta saatat jopa yllättyä siitä, kuinka haastava peli on kyseessä.

Spider pasianssissa pääset valitsemaan vaikeustason

Vaikka Klondike pasianssi on haastava, on olemassa vaihtoehtoja, joiden vaikeustaso on huomattavasti korkeammalla. Yksi näistä vaihtoehdoista on Spider, jossa pelaajan tulee myös purkaa muodostelma, joka on asetettu kentälle.

Spider pasianssia pelataan kahdella perinteisellä korttipakalla, ja voit itse valita vaikeustason. Vaikeustasoon voidaan vaikuttaa sen mukaan, haluatko pelata vain yhdellä maalla, kahdella värillä, vai kaikilla mailla.

Pelin kentällä on kymmenen eri pinoa, ja pelaajan tulee koota kahdeksan eri pinoa, mikä on myös inspiroinut pelin nimen hämähäkin kahdeksan jalan mukaan. Jos pelaat helpointa vaihtoehtoa, sinun tulee siirtää kortteja numerojärjestykseen kentällä. Kun onnistut keräämään yhden jonon kuninkaasta ässään, se on valmis ja olet saanut kerättyä yhden pinon. Jos et pysty tekemään enää siirtoja, sinun tulee asettaa yksi kortti käsi pinosta jokaiselle riville. Sitten jatkat peliä.

Vapaa kenttä on kaikista haastavin pasianssi peli

Vapaa kenttä peliä pidetään kaikista haastavimpana pasianssi pelinä. Se on kuitenkin lähes aina mahdollista ratkaista, mikä silloin tällöin saattaa tuntua mahdottomalta. Pelissä on kaikki kortit välittömästi näkyvillä, toisin kuin monissa muissa pasianssi peleissä. Pelaajan tulee kerätä kortit maittain pinoihin, käyttäen hyväkseen vapaita kenttiä. Kuten sanoimme, tämä peli on haastava, mutta sen läpäiseminen tuntuu todella palkitsevalta!

Pelaa pelejä korteilla tai internetiä apuna käyttäen

Yksi suuri syy pasianssi pelien suosioon on se, kuinka helppo niitä on pelata. Pelaaja ei periaatteessa tarvitse mitään muuta kuin perinteisen korttipakan. Kuitenkin silloin tällöin tämä ei ole mahdollista. Varsinkin jos haluat pelata Spider pasianssia pelaaminen netissä voi olla helpompi vaihtoehto. Peli vie nimittäin varsin paljon tilaa, ja sen pelaamiseen tarvitaan kaksi korttipakkaa.

Onneksi pasianssi pelejä voidaan pelata hyvin monilla sivustoilla internetissä. Lisäksi monista pasianssi peleistä on tehty sovellus, jonka avulla pääset pelaamaan suoraan puhelimella. Täten pääset pitämään hauskaa missä vain, milloin vain.