Näin lataat musiikkia Spotifysta

Spotify on musiikin kuunteluun tarkoitettu suoratoistopalvelu, jossa käyttäjät pääsevät lähes rajattoman musiikin pariin verkkoyhteyden avulla. Valikoima kattaa lukemattoman määrän musiikkia, jota voi kuunnella valitsemalla kappaleita, artisteja, albumeja ja soittolistoja. Se on kerännyt kymmeniä miljoonia käyttäjiä maailmanlaajuisesti ja sen musiikkia pystyy lataamaan tietokoneeseenkin Audials Music -sovelluksen kautta.

Spotify on ruotsalainen innovaatio, joka on yhtenä suoratoistopalveluna mullistanut musiikin kuuntelua ja kulutusta. Siitä on tullut ajan kuluessa suosituin musiikin suoratoistopalvelu ja sitä käyttää nykyään satoja miljoonia aktiivisia kuuntelijoita. Sen valttikorttina on muun muassa helppokäyttöisyys, koska kuuntelija voi sukeltaa musiikin ihmeellisiin aaltoihin käytännössä välittömästi sovelluksen avulla.

Spotifyn taitava tekoäly osaa suositella käyttäjälle sopivaa ja mieluisaa musiikkia aktiivisuuden perusteella, mikä kuuluu niin ikään sen vahvuuksiin. Se pystyy muovaamaan palvelua yksilöllisesti käyttäjän musiikkimaun mukaan, jolle tarjotaan esimerkiksi viikoittaisia suosituksia, joiden avulla hän voi tutustua uusiin musiikkitapauksiin tai fiilistellä ikiklassikoita.

Käyttäjän kannattaa valita sopiva tilityyppi itselleen, jotta musiikin kuuntelu on optimoitu omien mieltymysten mukaan. Sen voi halutessaan liittää omaan Facebook-tiliinsä, jonka avulla palveluun voi kirjautua nopeasti sisään ja jakaa kiehtovia kappaleita sosiaalisessa mediassa. Spotifyn musiikkia pystyy kuuntelemaan myös omalta tietokoneelta – lue lisää asiasta ja tutustu mahdollisuuksiin.

Spotify-musiikin lataaminen tuo joustoa

Spotifyn musiikkia kuunnellessa käyttäjä saattaa haluta nauhoittaa suoratoistopalvelun sisältöä MP3-muotoon, jotta biisejä ja albumeita voi kuunnella verkkoyhteyden ulkopuolellakin. Spotifyn soittolistoja voi ladata, jos käytössä on Premium-jäsenyys, mutta tällä tavalla suosikkimateriaaliin ei voi yltää MP3-muodossa. Musiikkisisällön menettää, jos käyttäjä päättää luopua Spotifyn jäsenyydestään.

Ratkaisun tähän voi tarjota tapa nauhoittaa Spotifyn musiikkia tallenninohjelmistolla, joka muuntaa musiikin MP3-muotoon. Musiikkia voi tällä tavoin kuunnella nettiyhteyden ulottumattomassakin ja sitä voi siirtää muihinkin laitteisiin.

Spotify-musiikin lataaminen vaiheittain

Audials Music on markkinoiden ketterin Spotify-tallennin, joka pystyy nauhoittamaan täydellisesti musiikkia reaaliaikaisesti. Sen voi asentaa nopeasti ja helposti PC-tietokoneelle ja prosessi alkaa Audials Music –sovelluksen lataamiselle ja avaamisella. Siihen ei vaadita rekisteröitymistä ja siitä voi halutessaan luopua milloin tahansa. Kun lataaminen on tehty, siirrytään palvelussa musiikinstriimausosioon, jonka jälkeen voidaan alkaa nauhoittaa musiikkia Spotifysta. Palvelussa valitaan Spotify-valikko ja kun ikkuna avautuu, valitaan “Play music in Spotify”.

Tämän jälkeen säädetään äänitysnopeus ja äänityslaatu. Suosituksena on, että tässä kohtaa valitaan kuitenkin normaali nopeus, sillä korkeampi tempo saattaa riskeerata Spotifyn tilin jäädyttämisen. Avaa Spotify ja soita musiikkia, jota haluat nauhoittaa ja varastoida.

Kun nämä etapit on suoritettu, Audials Music ryhtyy nauhoittamaan sisältöä Spotifysta ja se pakkaa sen valinnan mukaan muun muassa MP3-, AAC- tai WMA-muotoon. Spotifysta striimattu musiikki nauhoitetaan välittömästi ja musiikki tallentuu MP3-muodossa parhaimmalla audiolaadulla ja täydellisesti tägättynä.

Miten Spotify-tallennin toimii yksityiskohtaisesti?

Spotifyn audiostriimaus tallennetaan automaattisesti ja se jaetaan yksittäisiin tiedostoihin. Se siirretään kuuntelijan toivomaan muotoon ja valittavana on muun muassa MP3-, WMA- ja AAC-muodot. Sisältö merkitään ID3-tägeillä, laulujen teksteillä ja albuminkansilla. Valmiit tiedostot soitetaan Audials-soittimen välityksellä ja ne voi halutessaan siirtää Windows Explorerin kautta.

Audials Music sisältää loistavia ominaisuuksia ja se taipuu Spotifyn lisäksi muihinkin musiikin suoratoistopalveluihin, kuten Deezeriin ja Amazon Musiciin. Sen maailmanlaajuinen nauhoitin on valmiudessa auttamaan ja se tallentaa mitä tahansa äänikortin soittamaa musiikkia. Käyttäjä saa virheettömästi leikatun nauhoituksen, josta hän voi nauttia hyvällä laadulla.

Audials Music on suunniteltu ja toteutettu älykkääksi palveluksi, joka esimerkiksi ehdottaa optimaalista bittinopeutta. Tämän lisäksi se auttaa älykkään musiikkijohtimen avulla käyttäjää päättämään mihin Audials Music –kansioihin biisejä kannattaa tallentaa ja millä tavalla albumeita kannattaa järjestellä. Sen massiivinen kapasiteetti tarjoaa suuren määrän musiikkia, jota kuuntelija voi merkitä helposti ja nopeasti.