Vuoden 2023 parhaita nettipelejä, joita sinun tulisi kokeilla

Nykypäivänä netissä pelaaminen on yksi suosituimmista viihdemuodoista, kun puhutaan niistä asioista, joita yleensä tehdään tietokoneella, konsoleilla tai älypuhelimilla. Myös elektronisen urheilun suosio on kasvussa kaiken aikaa. Pelejä julkaistaan eri pelialustoille kiivaaseen tahtiin, ja tästä huolimatta pelaajia riittää nettipeleissä kaiken aikaa, ainakin kaikista suosituimmille peleille.

Katsastamme tässä artikkelissa joitakin nettipelejä eri genreistä, joita voimme suositella kokeiltaviksi, oletpa sitten joko Windowsin tai pelikonsolien käyttäjä. Jotkut näistä pelivinkeistämme ovat uusia pelejä koskevia, ja jotkin suosituksista ovat jo vanhempia klassikon asemaan nousseita pelejä. Pidemmittä puheitta aloitetaan listan läpikäyminen.Toimintaa ja ammuskelua vieraan galaksin taistelukentillä

Ensimmäinen suosittelemamme peli on Bungien, jo erittäin suosituksi noussut moninpeliräiskintä, Destiny 2. Alkuperäinen Destiny oli jo erittäin maukas kokemus, mutta se ei tuntunut kaikilta osin valmiilta peliltä, eikä siinä ollut tarpeeksi sisältöä. Destiny 2 korjaa suurimmilta osin alkuperäisen pelin puutteita, ja on kaiken lisäksi ilmaiseksi pelattavissa joko Steam -pelipalvelun kautta, tai sitten joko PlayStation:illa tai Xbox One:lla. Peliin julkaistaan lisäosia ja sisältöä, joista joutuu maksamaan, mutta peruspeliä voit kokeilla ilmaiseksi, ennen kuin päätät onko tämä peli oikea valinta sinulle, mikä on erittäin positiivinen asia. 

Tiimityötä strategian ja taistelun parissa

Dota 2 on noussut yhdeksi maailman suosituimmista elektronisen urheilun joukkuepeleistä. Peli on tavallaan oudohko hybridi, joka yhdistää reaaliaikaista strategiaa ja tiimityötä hienoksi kokonaisuudeksi. Pelissä pelataan erilaisilla sankareilla, joilla jokaisella on erilaisia kykyjä ja aseita. Yleensä se tiimi, joka osaa pelata yhteen ja kommunikoida parhaiten toistensa kanssa, kukistaa vastustajan ja voittaa pelin. Peli ei syyttä ole noussut maailmanlaajuiseksi hitiksi, ja sitä on pelattu jo vuosien ajan. Dota 2 on myös tarjolla ilmaiseen peluuseen Steamin -pelipalvelussa.

Hidasta, mutta nautittavaa ja aivotyötä vaativaa viihdettä

Hidas tempoisten ja viihdyttävien pelien ystäville voimme ehdottomasti suositella pokeria sen monissa eri pelimuodoissa, kuten esimerkiksi vaikka Texas Hold’em tai Omaha. Pokeri on hauska ajanviettotapa, ja se tarjoaa myös aivoillesi purtavaa ja on ajattelua vaativa peli. Jos et ole ennen pelannut sitä, niin pokerin säännöt on hyvä opetella ja sisäistää ennen pelipöytään liittymistä. Pokeria pääset pelaamaan netissä lukemattomilla eri nettisivuilla ja pelipalveluissa.

Valitse roolisi valmistaudu kukistamaan hirviöitä

Yksi uusimmista hiteistä roolipelien genressä on kiistämättä Elden Ring. Peli julkaistiin viime vuonna, ja siitä on tullut pelaajien keskuudessa massiivinen hitti. Peli on Dark Souls -pelien tyyppinen fantasiamaailmaan sijoittuva tosiaikainen roolipeli, jossa tavoitteena on tutkia mielettömän isokokoista avointa maailmaa, jossa pelaaja suorittaa erilaisia tehtäviä hahmollaan, sekä taistelee erilaisia hirviöitä ja vihollisia vastaan. Kun suoritat tehtäviä, niin keräät kokemusta ja ansaitset hahmolle uusia kykyjä, sekä voit myös kerätä uusia varusteita ja aseita, joita voit käyttää taisteluissa. 

Elden Ringiä voit pelata kaverin kanssa yhteispelinä, eli moninpelinä. Tällöin molemmat pelaajat pelaavat parina tutkien maailmaa ja taistellen yhdessä auttaen toisiaan kukistamaan vastustajat. Elden Ring on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen peli mikäli olet roolipelien ja fantasiamaailmojen fani. Se on saatavilla kaikille suurimmille pelialustoille, kuten Windows, PlayStation ja Xbox.

Kivi, paperi ja sakset tyyppistä tosiaikastrategiaa 

Tosiaikaisten strategiapelien genressä on jo vuosien ajan ollut yksi kiistaton suosikki, eli Starcraft 2. Pelissä on tarjolla kolme erilaista rotua, Terran, Zerg ja Protos. Kaikki näistä ovat eri tyyppisiä. Terran on lähimpänä ihmisten armeijoita, kun taas Zergit muistuttavat alieneita ja Protos on eräänlainen korkeaa teknologiaa omaava rotu. Kaikilla näistä armeijoista on omat yksikkönsä, ja jokaisella yksiköllä on omat vahvat, sekä heikot puolensa, ja jotkin yksiköt toimivat taisteluissa paremmin vihollisen tiettyjä yksikköjä vastaan, kun taas toiset yleensä aina häviävät näitä samoja vihollisen joukkoja vastaan.

Eli kyseessä on niin sanottu kivi, paperi ja sakset -periaatteella toimiva strategiapeli. Pelaajan tulee osata tietää kaikkien yksikköjen hyvät ja huonot puolet, sekä miten ne toimivat vihollisen armeijaa vastaan, ja kaiken lisäksi osata rakentaa oma armeijansa sillä tavoin, että siinä on hyvä balanssi erilaisten joukkojen kesken. Kaikki tämä pitää osata ja hallita nopeatempoisessa ja reaaliajassa tapahtuvassa pelissä. Starcraft 2 on saatavilla Windowsille, ja myös tämä peli on ilmaiseksi kokeiltavissa nettipelinä.

Rupea merirosvoksi ja ryöstä kultaa sekä aarteita 

Nostetaan lopuksi esille Ubisoftin tuleva merirosvo -peli, Skull & Bones. Tämä on peli on luvattu julkaistavaksi maaliskuun aikana myöhemmin tänä vuonna, ja se näyttää erittäin lupaavalta ja kiinnostavalta. Pelissä on tehtävänä purjehtia merirosvolaivalla, ja etsiä ryöstösaalista kaappaamalla toisia aluksia. Peli tulee olemaan myös moninpeli pohjainen, ja pelaajat voivat pelata netissä yhdessä, sekä taistella toisiaan vastaan. Taistelu ja pelimekaniikka tulee olemaan samankaltainen, kuin Ubisoftin Assassin’s Creed -peleissä, eli luvassa pitäisi olla erittäin sujuva pelikokemus meren äärellä. 

Toivottavasti jokin näistä vinkeistä sai sinut kiinnostumaan, ja mahdollisesti löysit uuden nettipelin itsellesi.