Viihdettä hotellihuoneissa

Hotellihuoneissa on mukava loikoilla, oli sitten kyseessä vapaa-ajan matka tai työmatka. Sängyt ovat miellyttävät ja televisiot usein aseteltu sopivasti sängystä katseltaviksi. Ongelmana on usein vain television tarjonta. Kaapelikanavia toki löytyy tavallisten kanavien lisäksi, mutta nykyaikana olisi tarpeen päästä Netflixin ja muiden suoratoistopalvelujen ääreen.

Hotellien televisioissa on kyllä useimmiten HDMI-portit, mutta varsin usein niiden käyttö omiin laitteisiin on estetty. Netistä löytää kyllä ohjeita estojen kiertämiseen, mutta hotellit eivät välttämättä pidä laitteisiin kajoamisesta. Joskus estojen poistaminen voi onnistua kysymällä ajoissa hotellista, onko saatavilla sellaista televisiota johon oman tietokoneen voi liittää HDMI-kaapelilla.

Ongelmia suoratoistossa

Yksi vaihtoehto voisi olla käyttää Googlen Chromecast-laitetta, mutta sekin pitää liittää televisioon HDMI-portin kautta. Chromecastin käyttö on yleisesti ottaen helppoa. Kun Chromecast liitetään HDMI-liitäntään, sen USB-virtajohto liitetään joko pistorasiaan tai televisiossa olevaan USB-liitäntään. Google Home -sovelluksen kautta Chromecast voidaan määritellä.

Chromecast on yhteensopiva esimerkiksi Netflixin, HBO Nordicin, Blockbusterin, Prime Videon, Google Playn ja YouTuben kanssa. Kun sovelluksen avaa puhelimella, painetaan tämän jälkeen sovelluksen Cast-painiketta jolloin toistettava sisältö siirtyy televisioon WiFI-yhteyden välityksellä.

Eräät hotelliketjut ovat alkaneet tarjota omia Chromecastejaan hotellihuoneissaan, joten matkustajan tehtäväksi jää vain asentaa Google Home -sovellus, määrittää sen avulla hotellin Chromecast ja aloittaa vaikkapa Ola Rapace -elokuvien ja TV-sarjojen katselu.

Chromecastin määrittelyä

Ongelmaksi tässä voi muodostua hotellin jokaisen Chromecastin määrittelyt matkustajan mielensä mukaiseksi, jolloin on vaikea tietää, mikä Chromecast on lopulta siinä omassa huoneessaan. Edellinen asukas kun on määritellyt sen nimen sellaiseksi, ettei sitä löydä helposti monenkymmenen Chromecast-nimen seasta.

Chromecast on suosituin markkinoilla oleva tikkumallinen mediasoitin. Sille on olemassa myös vaihtoehtoja. iPazzPort Cast, Roku Streaming Stick, Apple TV, Amazon Fire TV Stick

ja AirTame ovat muutamia tällaisia, mutta osa niistä ei ole Suomessa välttämättä saatavilla.

Helpoiten suoratoistopalvelujen tarjonnasta nauttia ottamalla suosiolla kannettavan tietokoneen tai isokokoisemman tabletin mukaan matkalle ja katsella sieltä haluamansa elokuvat. Se ei ole ehkä kätevin vaihtoehto, mutta niin kauan kuin hotelliketjut eivät seuraa aikaansa, se voi olla ainoa varma tapa järjestää elokuva- ja TV-viihdettä muuten mukavaan hotelliyöhön.