Windows 10 päivitys

Microsoftin Windows mahdollistaa käyttöjärjestelmiensä päivittämisen säännöllisin väliajoin. Kun Windows 10 päivitetään asianmukaisesti, takaa se käyttäjälleen sen, että tietokone ja käyttöjärjestelmä ovat aina ajantasaisia. Lisäksi sillä varmistetaan se, että kaikki uusimmat päivitykset ovat asennettu tietokoneen käyttöön.

Käytännössä päivityksillä pidetään huolta siitä, että tietokone pysyy toimintakuntoisena ja se on myös suojattu kaikenlaisilta ongelmilta. Päivitykset tehdään aina huomioiden eritoten turvallisuus ja suojaus ja ne ovat järjestelmän ensisijaisia huomiokohtia. Windows 10 on maailman käytetyimpiä käyttöjärjestelmiä ja sen voi saada ilmaiseksi osoitteessa windows10ilmaiseksi.fi, josta pystyy lukemaan myös käyttöjärjestelmän tärkeimmät ominaisuudet ja seikat.

Tietokoneen käyttäjän ei tarvitse huolehtia Windows 10 -järjestelmän päivittämistä. Kun käyttöjärjestelmän päivittäminen tulee ajankohtaiseksi ja tarpeelliseksi, ilmoittaa tietokone siitä automaattisesti ja välittömästi. Jos ajankohta ei kuitenkaan ole käyttäjälle kaikista otollisin, voi päivittämisen ajankohdan valita silloin kun se sopii käyttäjälle parhaiten. Käytännössä päivittämistä ei tarvitse suorittaa esimerkiksi keskellä työpäivää tai muuta tärkeää ajankohtaa, vaan sen voi aloittaa esimerkiksi yöaikana.

Uudet päivitykset saatavilla kaikille käyttäjille

Uusien päivityksien saatavuudesta ja ajankohdista löytyy tietoa kaikille käyttäjille. Tämä tarkoittaa sitä, että käyttäjä pystyy ottamaan selvää, milloin uusia päivityksiä on saatavilla. Oman tietokoneen asetukset on hyvä lähde Windows-päivityksien tarkistamiseen ja Windows 10 Update Assistant ilmoittaa myös itsestään, kun päivitys on tarpeen.

Päivitys tarkistetaan ensimmäiseksi valitsemalla aloituspainike, joka vie käyttäjän tietokoneen asetuksiin. Asetuksista löytyy palkki nimeltä Päivittäminen ja suojaus, joka johtaa taasen Windows updateen. Tällä helpolla tavalla tarvittavat päivitykset voi tarkistaa milloin tahansa, vaikka päivittäin.

Nyrkkisääntö on, että tietokoneeseen suoritetaan kaikki Windowsin päivitykset. Tällä käyttäjä takaa sen, että hänen tietokoneensa pysyy käyttökelpoisena ja toimintakuntoisena optimaalisella ja parhaalla mahdollisella tavalla. Kaikki Windowsin tarjoamat päivitykset ovat tarpeellisia ja niillä on omat tarkoituksensa tietokoneen optimointia varten. Käyttäjän ei tarvitse siis olla huolissaan niin sanotuista turhista päivityksistä, koska Windows ei niitä aio tarjota.

Päivittäminen on hyvä teko

Tietokoneen ajanmukainen päivittäminen on kannattavaa aina, koska silloin tietokone suoriutuu toiminnoistaan parhaiten ja se pysyy yksinkertaisesti toimintakuntoisena. Vanhempi Windows-käyttöjärjestelmä ei siis toimi todennäköisesti toivotulla tavalla, joten päivitys auttaa lähes aina tilannetta tehden tietokoneesta huomattavasti toimintakykyisemmän.

Ajantasaisilla päivityksillä on suuri vaikutus myös tietokoneen turvallisuuteen, joten kun päivitys on tehty, pysyy tietokoneen suojaus kunnossa. Päivityksellä nostetaan siis tietokoneen turvallisuuden tasoa.

Windows 10 on monella tasolla laadukas ja taitava käyttöjärjestelmä ja sen toiminnot soveltuvat lähes kaikille käyttäjille, sijaitsipa se kotona tai työpaikalla. Sillä on kaksi eri versiota, Windows 10 Home ja Windows 10 Pro, joista Home-versio sopii tavallisille kuluttajille kotikäyttöön, esimerkiksi perusselailuun, sosiaaliseen mediaan ja sähköpostin hoitamiseen.

Windows Pro taasen on suunnattu hieman moniulotteisempaan käyttöön, toisin sanoen työyhteisöön, jossa monet ryhmät ja yksiköt käyttävät eri toimintoja. Windows Pro -versio tuo mukanaan myös esimerkiksi Bitlocker-ohjelman, jolla kaikki tietokoneen tärkeät tiedostot voi turvallisesti salata. Käytännössä se toimii niin, että niihin pääsee sisään vain salasanalla. Tästä on huojentavaa apua ja lohtua ikävissä tilanteissa, esimerkiksi silloin, kun tietokoneesi katoaa tai varastetaan.

Bill Gatesin perustama Microsoft on Windows 10 -järjestelmän takana ja järjestelmä on pitkän tuotekehityksen tulos. Ennen Windows 10 -käyttöjärjestelmää, Microsoftilla oli tapana lanseerata aina numeerisesti seuraava Windows-käyttöjärjestelmä, mutta kymppiversion jälkeen yhtiö ilmoitti parantavansa vain kyseistä käyttöjärjestelmää.

Microsoft on ollut läpi vuosien suuri menestystarina, joka on tehnyt Bill Gatesista yhden maailman rikkaimmista henkilöistä. Gates on ollut kiitettävän aktiivinen hyväntekeväisyyden parissa ja hän toimii myös edelleen yhtiön hallituksen jäsenenä.