Pelaaminen verkossa voi säästää rahaa

Usein ajatellaan, että pelaamisen täytyy olla kallis rahareikä. Uusi harrastus voi kuittenkin tuottaa sinulle rahaa, ja sitä voi myös säästyä enemmän kuin olit ajatellut.

Hyvän harrastuksen ei tarvitse olla kallis menoerä

Tiedätkö mitä salikortti nykyisin maksaa kuukaudessa? Ehkäpä viisikymppä, ehkä kahdeksan, sen hienouksista riippuen. Entä keilaaminen? Noin kaksi kymppiä tunnilta– plus virvokkeet. Elokuvateatterissa käyminenkin tulee melko kalliiksi, kun mukana on lipun lisäksi popcornit ja coca-cola. Jos et ole kovin puheliasta sorttia, uuden harrastuksen ja sopivien harrastuskavereiden löytäminen aikuisiällä voi olla myös haastavaa.

Ehkäpä ahdistut uudessa paikassa, jossa et ole varma siitä, miten asiat toimivat ja kenen kanssa keskustella. Oleko etsinyt itsenäistä, vähemmän sosiaalista panostusta vievää ajanvietettä. Ehkä kaipaat vapaa-aikaasi silti tuottavampaa tai aktiivisempaa viihdettä kuin television katselua ja kanavahyppelyä tai kirjojen lukemista.

Nettipelit sopivat hyvin tähän tarkoitukseen. Ne ovat sekä jännittävää stategisointia että viihteellistä ajanvietettä. Lisäksi voit voittaa taskurahaa tai, jos onni suosii, suuriakin summia. Moni ajattelee, että rahapelit ovat hirveän suuri menoerä, mutta sitä sen ei tarvitse olla. Voit asettaa pelaamisellesi alkuun rajaksi itsellesi sopivan summan. Varaa rahaa samalla tavalla kuin varaisit sitä muuhunkin harrastamiseen. Tällä tavalla peliin käyttämäsi raha ei pääse lipsumaan tuhlaamisen puolelle.

Lähde liikkeelle kaikessa rauhassa

Aloita maltillisella summalla. Tämä helpottuu siten, että pelaat sääntöjen opettelun ja peliin tutustumisen aikana pienillä panoksilla. Kymmenen senttiäkin riittää monissa verkkopeleissä kierrokseen. Kun ymmärrät valitsemasi pelin kulun ja sen, mitkä pelit juuri itseäsi eniten kiinnostavat, voit alkaa kasvattaa panoksia, joita pistät peliin.

Suunnittele pelaamistasi hiukan etukäteen. Muistathan aina, että et pelaa enempää kuin mihin sinulla on varaa. Vertaa pelaamista muihin harrastuksiin. Samalla voit miettiä, paljonko pelirahaa haluaisit kuukausittain varata uudelle harrastuksellesi.

Pelaaminen on juuri niin halpaa tai kallista kuin itse haluat sen olevan

Nettipelaamisessa on se hyvä puoli, että toisin kuin kuukausimaksullisissa harrastuksissa, voit päättää aina itse, paljonko rahaa kulutat. Jos kuukausi on ollut tiukka ja sinulla on paljon muita menoja, voit laittaa pelaamisen kympin tai kaksi. Jos pelaaminen ei ole rahasta kiinni, voit huvitella aina silloin, kun siltä tuntuu.

Tiesitkö, että eri nettikasinoiden hinnat voivat vaihdella toisistaan, ja että jotkut tarjoavat jopa jäsenyyttä bonusjärjestelmiin. Näiden järjestelmien avulla voit pelata kierroksia myös ilmaiseksi. Mikäli pelaamisesta tulee sinulle rutiiniharrastus, onkin fiksua liittyä pistejärjestelmään. Pistejärjestelmän perusajatus on kerätä yhteen verkossa sellaiset pelintarjoajat, jotka haluavat palkita pelaajiaan erikseen ekstra pisteillä eli ylimääräisillä pelikierroksilla.

Kun pelaat saman pistejärjestelmän yhteistyökumppaneiden verkkopelejä, sinulta säästyy rahaa useampiin pelikierroksiin, tai mikäli päätät pelata vain tietyn verran kierroksia kuukausittain, säästät rahaa, kun osa kierroksistasi tarjotaankin sinulle ilmaiseksi. Pistejärjestelmä voi tarjota myös eri pelintarjoajien kokonaan ilmaisia kilpailuja.

Esimerkin tällaisesta pistejärjestelmästä löydät täältä. Itse asiassa pistejärjestelmän käyttö on järkevä ajatus riippumatta siitä, pelaatko kerran päivässä, kerran viikossa, kuukaudessa vai harvemmin. Pistejärjestelmät ovat ahkeria tiedottamaan myös erilaisista kampanjoista ja muista eduista. Järjestelmän tarjoajan sivuilla voit myös katsoja pelejä netti TV:stä ja oppia sitä kautta lisää pelaamisesta. Vaikea keksiä toista harrastusta, jossa käyminen olisi silloin tällöin ilmaista.

Ehkäpä haluat antaa itsellesi myös pienen palkkion voitokkaista keirroksistasi? Päätä etukäteen jokin itsellesi sopivan tuntuinen summa, jonka pistät voitoistasi takaisin uusiin kierroksiin. Säästä loput voitokkaiden kierrostesi varoista sukanvarteen! Tällä tavalla sinulle jää hyvä fiilis, vaikkei kierros aina olisikaan se paras. Tärkeintä on, että nautit verkossa pelaamisen tuomasta jännityksestä, helppoudesta ja voittokokemuksista.